Karadeniz’in bereketli topraklarından sofralarımıza gelen siyah çay, püf noktalarına göre demlendiğinde her yudumda mutluluk veriyor. ‘Yüksek Topuklar’ olarak, çay fabrikası mühendislerine danışıp lezzetli çay demlemenin püf noktaları nelerdir öğrendik ve sizlerle paylaşıyoruz. İkram ettiğiniz çayların efsane olmasını istiyorsanız, bu kurallara göre çay demleyin!
Lezzetli çay demlemenin püf noktalarından ilki, içme suyu ve iyi kalite çay kullanmaktır. Tane veya poşet demlik çay kullanabilirsiniz. Hangi miktarda kullanacağınız, çay markasının üzerinde yazmaktadır, buna göre ölçüyü belirlemenizde fayda vardır. Çaydanlığın altına su koyulup kaynatılır. Su kaynadıktan sonra ocaktan indirilip fokurması gidene kadar bir süre bekletilir.
Çünkü kaynar suyu direkt çaya eklersek çay haşlanır ve tadı kaçar. Bu sebeple, mutlaka kaynar suyu hafif bekletip kullanıyoruz. üstteki demliğe yeterli miktarda kaynak su aktarılır. Siyah çay, demlikteki kaynar suya eklenir. Kesinlikle karıştırılmaz. Demliğin kapağı kapatılır. Yaklaşık 8 – 10 dakika çayın demlenmesi beklenir, çay tomurcukları aşağı çöktüğünde çayınız afiyetle içmeye hazırdır.
Lezzetli Çay Demlemenin Püf Noktaları
Posted by Unknown
Posted on 12:06:00
with No comments
Etiketler:
Sağlık,
Yemek Tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder